_

Sarajevski ćevap kod Dakca


PORUČI ODMAH

_

Na ideju za otvaranje prvog lokala došli smo jer smo i sami ljubitelji ove gurmanske poslastice i želeli smo da u svakom trenutku – baš kada god poželimo – možemo da pojedemo vrhunske ćevape. Budući da bolje od sarajevskih nismo probali – odluka je doneta lako. Maštajući gladni jedne večeri, obećali smo sebi da ćemo za 6 meseci od tada otvoriti ćevabdžinicu o kojoj se priča. Pola godine kasnije, ispoštovali smo rok i svoju maštu pretvorili u realnost.

Danas osim nas i svi naši sugrađani mogu kada god požele da pojedu ćevape i budu sigurni da su to baš oni na koje su navikli. Uvek besprekorno sveži, uvek istog, prepoznatljivog ukusa. Jer, kada je o kvalitetu reč – kompromis ne postoji.

Dobar ćevap je uvek dobar

_

Sarajevski ćevap kod Dakca, Novosađani su prvi put probali 17. juna 2011. godine, na mestu na kom se „susreću“ dva cara – uglu Bulevara cara Lazara i Ulice Cara Dušana. Neko kreativan bi zbog toga mogao legitimno da nazove ćevap – carskim.


Međutim, za nas to nije opcija, ali ne zbog toga što pridevom „carski“ ne bismo počastili svoj najvažniji proizvod, nego zato što on ima jedinstvenu oznaku porekla, na koju smo ponosni. 

Ukus isti – i na Limanu i na Detelinari

_

Tokom proteklih sedam godina, ukus đakonija kojima se Sarajlije ponose odomaćio se i u centru Vojvodine. 2013. godine smo miris naših ćevapa doneli i u Ulicu Braće Popović gde se, već poslovično, dobro jede u svako doba dana i noći. Naše komšije i sugrađani sada već dobro znaju ko smo.

Novi lokal na novom bulevaru „brze hrane“

_

Somborski bulevar postao je Bulevar Patrijarha Pavla. Ubuduće, i tamo će se jesti sarajevski ćevapi, u našem novom lokalu, na broju 73. U novom ambijentu, na 150 kvadrata, sa dobro poznatom ponudom čekamo nove i stare goste.

_

Ćevapa ima raznih, ali jedan je sarajevski, zar ne?

_

Biće i izmena u jelovniku, ali jedno se nikada neće promeniti – naš specijalitet kuće. Od vrhunskog mesa sa naše farme, sa svežim i kvalitetnim sastojcima, tajne, zapravo, i nema. Ono što mi volimo, ono u šta verujemo, samo želimo da podelimo sa vama.

Čekamo vas i nadamo se da ćete doći ponovo.

Živeli i prijatno!


Miroslav Marković i Dario Krupljanin
osnivači i vlasnici