U želji da spojimo tradicionalno i moderno, u svoj bogati gastronomski meni od ovog proleća uvodimo novitet – Sarajevske burgere. To nije jedini novitet, jer će u „Сарајевски Механа БАР“, kako će se ubuduće zvati naš lokal, uskoro stići i točilice sa kraft pivom i limunanom.

Umesto tradicionalnih ćevapa u lepinji, uz koje po pravilu idu samo luk i kajmak, eventualno biber i ljuta tucana paprika, uvodimo moderne burgere na više spratova, sa brojnim namazima i prelivima.

– Majonez, kečap, senf, topljeni sir, tabasco sos, inćuni, zeleni pesto, salsa, razne vrste salata i nezaobilazni kiseli krastavčići, pridružiće se našem mesu za ćevape koje je evoluiralo u pljosnate zalogaje zadovoljstva kreirajući nezaboravni burger užitak – poručuje Boban Sunđerić, šef novog odeljka naše kuhinje koji će se baviti istraživanjem i razvojem.

Uz burgere, dakako, služićemo kraft piva sa različitim ukusima, a uz baklavu kao tradicionalni slatkiš, naši gosti će ubuduće moći da biraju i neki od različitih ukusa sladoleda, u koje će moći da strpaju bombonice, čokoladne mrvice, komade voća, keks i razne prelive, po vrlo povoljnim cenama. Uvodimo i hit piće – limunanu, koje će stare Sarajlije podsećati na njihove stare nane, a sve ostale će asocirati na duh modernog vremena čemu težimo. Za goste sa macbook računarima pripremili smo i čitav jedan deo lokala u kom će umesto stolova stajati stare šivaće mašine, a limunanu ćemo im služiti u staklenim flašama koje su raznosači mleka koristili u Srbiji i Bosni od 1890. do 1914. godine.

Za sve koji vole, pripremaćemo i veganske ćevape i burgere, čiji će osnovni prilog biti rukola u neograničenim količinama.

Na kraju još samo jedna napomena – ovo je, naravno, prvoaprilska najava. Sarajevski ćevap kod Dakca je oduvek bio i ostaće sinonim za najkvalitetnij tradicionalne sarajevske ćevape i to se neće promeniti.

Komentari su isključeni.